Toiminta ja arvot

Opera Tellus ry on kokeneiden kulttuurialan ammattilaisten muodostama helsinkiläinen yhdistys, joka edustaa kulttuurin eri osa-alueita: musiikkia, teatteria, kirjallisuutta ja tanssia. Ryhmä toimii sekä suomen että ruotsin kielellä.

Toiminnan alusta asti on toiminnan taustalla ollut ilon kautta toimimisen pedagogiikka sekä ekologiset arvot. Korkeatasoista kulttuurielämyksellisyyttä ja kulttuurikasvatusta unohtamatta. Kaksikielisyys on vahvasti toiminnassamme mukana ja toteutamme produktioita vaihdellen sekä suomen että ruotsin kielellä.

Opera Tellus ry:n toiminnassa on paljon erilaisia, ja eri elämäntilanteissa olevia ihmisiä mukana. Telluslaisia ja telluslaista ajattelua kuvaakin suvaitsevaisuus ja toisten kannustaminen. Yhdessä tehdessä on mahdollisuus saavuttaa paljon muutakin, kuin pelkästään kulttuurin rakkauden jakamista. Yhteishenki, ilo, nauru, toisiin tutustuminen on aina toiminnan pohjana.

Opera Tellus ry toimii hyvin pitkälti talkoovoimin ja toivotamme mielellämme erilaisia ihmisiä mukaan toimintaamme. Produktiokohtaisiin teoksiimme valitsemme esiintyjiä erilaisten koe-esiintymisten perusteella. Telluksen riveihin voi tulla mukaan myös, vaikka ei itse haluaisikaan olla parrasvaloissa. Korkealuokkaisten tapahtumien taustalla on apuväkeä aina valokuvaajista ja maskeeraajista yhtä lailla lippujen myyjiin ja kahvin tarjoajiin. Mikäli haluat tukea toimintaamme jollain muulla tavoin, voit aina ottaa yhteyttä hallitukseemme. Toimintaamme on olleet sponsoroimassa erilaiset yritykset ja yhdistykset yksityishenkilöitä unohtamatta.

Toiminta lasten kulttuurikasvatuksen tukemiseksi on toteutunut toiminnassamme erilaisten opetusmateriaalien tekemisenä. Pyrimme saamaan jokaiseen produktioon liittyen pedagogisesti suunniteltua oppimateriaalia varhaiskasvatus- ja kouluikäisille lapsille ja nuorille. Nämä oppimateriaalit ovat usein veloituksettomia ja vapaasti opettajien ja kasvattajien hyödynnettävissä. Koululuokkien ja muiden kasvatuslaitosten on mahdollista lunastaa myös edullisia lippuja produktioidemme kenraaliharjoituksiin ja arkipäivien päivänäytöksiin.


Tervetuloa mukaan seuraamaan Opera Telluksen toimintaa. Löydät meidät myös somesta (Facebook ja Instagram) Opera Telluksen nimellä.


"All the world's a stage!"

William Shakespeare: As You Like It (Act II Scene VII)