Toiminta ja arvot

Opera Tellus ry:n toiminnan tavoitteet:

- korkeatasoisten taideproduktioiden toteuttaminen suurelle yleisölle
- työtilaisuuksien tarjoaminen taidealan ammattilaisille
- lasten ja nuorten kannustaminen taiteen harrastamiseen
- ilmaisen oppimateriaalin tuottaminen
- ympäristön ja luonnon arvostaminen
- ikäsyrjinnän vähentäminen kulttuurin ja taiteen aloilla
- tieteellisen faktan kunnioittaminen ja jakaminen

Laura Riihimäki ja Marjaana Merikanto Vappugaalassamme Haikon kartanossa 2021

Opera Tellus ry on kokeneiden kulttuurialan ammattilaisten muodostama helsinkiläinen yhdistys, joka edustaa kulttuurin eri osa-alueita:
musiikkia, teatteria, kirjallisuutta ja tanssia.

Toimintamme tarkoituksena on tarjota yleisölle taide-elämyksiä ja samalla kulttuurialan ammattilaisille työtilaisuuksia.

Haluamme myös innostaa lapsia ja nuoria harrastamaan musiikkia, tanssia ja
kirjallisuutta, ja auttaa heitä saamaan lisää itseluottamusta sekä
kunnioittamaan samalla toisia.

Toimintamme alusta asti on taustalla ollut ilon kautta toimimisen pedagogiikka sekä ekologiset arvot korkeatasoista kulttuurielämyksellisyyttä ja kulttuurikasvatusta unohtamatta. Kaksikielisyys on vahvasti toiminnassamme mukana ja toteutamme produktioita vaihdellen sekä suomen että ruotsin kielellä.

Opera Tellus ry:n toiminnassa on paljon erilaisia, ja eri elämäntilanteissa olevia ihmisiä mukana. Telluslaisia ja telluslaista ajattelua kuvaakin suvaitsevaisuus ja toisten kannustaminen. Yhdessä tehdessä on mahdollisuus saavuttaa paljon muutakin kuin pelkästään kulttuurin rakkauden jakamista. Yhteishenki, ilo, nauru ja toisiin tutustuminen ovat aina toiminnan pohjana.

Opera Tellus ry toimii korkeatasoisen ammattimaisesti, mutta olemme toivottaneet mielellämme erilaisia ihmisiä tervetulleeksi toimintaamme. Produktiokohtaisiin teoksiimme valitsemme välillä esiintyjiä erilaisten koe-esiintymisten perusteella. Telluksen riveihin voi tulla mukaan myös, vaikka ei itse haluaisikaan olla parrasvaloissa. Korkealuokkaisten tapahtumien taustalla on apuväkeä aina valokuvaajista ja maskeeraajista yhtä lailla lippujen myyjiin ja kahvin tarjoajiin.

Toiminta lasten kulttuurikasvatuksen tukemiseksi on toteutunut toiminnassamme myös erilaisten opetusmateriaalien tekemisenä. Pyrimme saamaan jokaiseen produktioon liittyen pedagogisesti suunniteltua oppimateriaalia varhaiskasvatus- ja kouluikäisille lapsille ja nuorille. Nämä oppimateriaalit ovat veloituksettomia ja vapaasti opettajien ja kasvattajien hyödynnettävissä. Koululuokkien ja muiden kasvatuslaitosten on mahdollista lunastaa myös edullisia lippuja produktioidemme kenraaliharjoituksiin ja arkipäivien päivänäytöksiin.

Mikäli haluat tukea toimintaamme jollain muulla tavoin, voit aina ottaa
yhteyttä hallitukseemme (opera.tellus@gmail.com). Toimintaamme ovat olleet sponsoroimassa erilaiset yritykset ja yhdistykset yksityishenkilöitä unohtamatta.
Lämmin kiitos yhdistyksemme toimintaa tähän mennessä tukeneille ja produktioidemme katsojille!

Tervetuloa mukaan seuraamaan Opera Telluksen toimintaa!

Löydät meidät myös somesta (Facebook ja Instagram) Opera Telluksen tavoin:


"All the world's a stage!"

William Shakespeare: As You Like It (Act II Scene VII)